top of page

Archief (nog onder constructie)

Sep 23, 2016

Eerste samenwerking met SubTiel - een initiatief van de ondernemersvereniging Hart van Tiel.

De aanleg van de eerste boog met klimplanten over het Scheidingsstraatje is een feit. Als de kamperfoelies hoog genoeg zijn gaan we ze mooi aanlichten met lampjes.

Jul 15, 2016

Geveltuintjes-aanleg-dag op de Tolhuiswal

Mijlpaal: we worden gevraagd om te helpen om tuintjes aan te leggen op de Tolhuiswal. Dat is echt een eind verwijderd van waar we tot nu toe aan de slag zijn gegaan. We beginnen nu echt ons werkterrein uit te breiden!gemeente heeft ons toegezegd dat we een pilot-project mogen draaien met de geveltuintjes. Als het in onze straat een jaar lang goed gaat - en de tuintjes ook goed onderhouden worden -  mogen er in meer straten van het centrum geveltuintjes aangelegd worden.

May 24, 2016

Stichting TielCentrum doet mee aan de stekjesruildag in Varik

We ruilen zaailingen en stekjes. We krijgen ontzettend veel zomaar mee omdat mensen ons initiatief een warm hart toedragen.

May 20, 2016

Tuintjes-opknap-dag

We beginnen het jaar weer goed met een tuintjes-opknap-dag. Onderhoud en beheer vraagt een groot deel van de tijd van de vrijwilligers.

Apr 20, 2016

Presentatie van de plannen voor Meer groen op straat aan de Kinderraad.

Kinderen van de Kinderraad besluiten positief over deelname aan onze plannen. Fantastisch nieuws!

Mar 12, 2016

Kinderworkshop: ontwerpen van special features voor de mobiele plantenkasjes

Kinderen uit het centrum van Tiel genereren enorm veel bruikbare plannen voor de kasjes!

Mar 12, 2016

Goed nieuws: het project Meer groen op straat gaat officieel door!

Het laatste fonds is over de brug. We kunnen nu echt gaan beginnen met de 5 projecten: de plantenkasjes, het educatieve project, de zitbanken met planten, het kunstwerk op zonne-energie en de 45 geveltuintjes en 2 nieuwe boombakken!

Please reload

2016

Sep 26, 2014

Geveltuintjes-opknap-dag

We organiseren een opknap-dag te organiseren. Alles wat we aanleggen en maken moet natuurlijk ook onderhouden worden. We schilderen de boombakken. Planten worden gesnoeid en opgebonden en de tuintjes maken we winterklaar.

Mar 21, 2014

Geveltuintjes-aanleg-dag op NL-DOET-dag

We organiseren weer een geveltuintjes-aanleg-dag.

Wat een verrassing als we te horen krijgen dat Burgemeester en wethouders van de gemeente Tiel ons die dag komen helpen!

Please reload

Dec 30, 2015

Het in de steigers zetten van ons project: Meer groen op straat

We zijn dit gehele jaar druk met het maken van plannen, het werven van fondsen en het leggen van contacten. Gelukkig met succes.

May 29, 2015

Plaatsing eerste 2 mobiele plantenkassen op straat

Feestelijke opening door Wethouder Corry van Rhee.

Een filmploeg van Omroep Gelderland maakt er een prachtig item van.

Please reload

2014

2015

2015

2013

Nov 22, 2013

Deelname aan de Groendichterbijwedstrijd 'Icoonproject 2014 Gelderland'

We winnen een prachtige geldprijs van het Oranjefonds. We kunnen hierdoor aan de slag met de eerste twee mini-oases: twee mobiele plantenkasjes op de stoepen van Tiel. Het basis-ontwerp is van Gera van der Leun. Jongeren van het Maliegilde (een metaalwerkplaats voor jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt) in Utrecht lassen de kasjes in elkaar. Ze denken ook mee over de tandwiel-constructie waarmee de raampjes geopend kunnen worden: geniaal!

Nov 19, 2013

Officiële oprichting van Stichting TielCentrumXL

Hoera: we zijn vanaf vandaag een stichting!

Apr 12, 2013

Geveltuintjes/aanleg/dag

De geveltuintjes-aanleg-dagen worden een jaarlijks terugkerend fenomeen. Mensen komen al vragen hoe ze ook een tuintje kunnen krijgen.

Please reload

2012

Sep 07, 2012

Plaatsen van de eerste boombakken

Piet Kreuk timmert de eerste boombakken. Andere vrijwilligers verven ze in mooie kleuren. En weer anderen leggen nog een paar geveltuintjes aan. Het begint al een traditie te worden!

Apr 13, 2012

Geveltuintjes-aanleg-dag

We organiseren weer een geveltuintjes-aanleg-dag.

De gemeente heeft ons toegezegd dat we een pilot-project mogen draaien met de geveltuintjes. Als het in onze straat een jaar lang goed gaat - en de tuintjes ook goed onderhouden worden -  mogen er in meer straten van het centrum geveltuintjes aangelegd worden.

Please reload

2011

Aug 12, 2011

Eerste geveltuintjes-aanleg-dag

Met Piet, Carla en Marcus Kreuk, Bert van der Neut, Gera van der Leun en Gert de Graaff legden we de eerste 8 tuintjes aan.

Jul 08, 2011

Eerste buurtbijeenkomst

Op deze zonnige zaterdagmiddag zijn we met een aantal buren bij elkaar gaan zitten omdat we graag onze buurt leefbaarder wilden maken. Het was een superleuke bijeenkomst en we maakten meteen veel plannen. Als eerste actie planden we een dag waarop we met een paar buren de eerste geveltuintjes aan zouden leggen.

Please reload

bottom of page